Het vakantiedagkamp

In de eerste 3 weken van de zomerschoolvakantie organiseert Stichting Licht en Lucht een vakantiedagkamp voor Amsterdamse basisschoolkinderen (in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar). Jeugdduin 2 richt zich vooral op basisscholen in Nieuw- en Oud-West.

Jeugdduin 2 is een vakantiedagkamp, wat betekent dat kinderen en vrijwilligers `s avonds gewoon naar huis gaan. Elke dag, van maandag tot en met vrijdag, vertrekken `s ochtends bussen uit Amsterdam richting Kennemerduinen en aan het einde van de middag gaat iedereen weer terug naar Amsterdam.

Per week schrijven zo'n 150 à 200 kinderen zich in om één of meer weken mee te gaan. De kinderen worden verdeeld in groepjes op leeftijd (vanaf zes jaar aparte jongens- en meidengroepen) en onder toezicht van vrijwilligers worden er allerlei spelletjes en activiteiten ondernomen.

Elke morgen vertrekken uit Amsterdam vier bussen, die elk een eigen route langs verschillende opstapplaatsen volgen. De routes doen haltes aan in Nieuw- en Oud-West. Kinderen en vrijwilligers stappen dagelijks bij dezelfde halte op rond 8 uur 's ochtends.

Bij de inschrijving kan aangegeven worden welke opstapplaats de voorkeur heeft. Aan het einde van de middag rond 17.00 uur wordt iedereen weer afgezet bij de halte. U ontvangt c.a. vier weken voor het kamp begint een bevestigingsbrief met verdere informatie.

Het is belangrijk om uw kind elke dag na het kamp even te controleren op teken. Informatie over teken kunt u vinden op www.tekenradar.nl Bij langdurig mooi weer kan er een alg in het zwemwater ontstaan die bij sommige kinderen zwemmersjeuk kan veroorzaken. Voor verdere informatie: www.zwemwater.nl